Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ




 


Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής κινητοποίησης της ΑΣΓΜΕ (Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος), η Ένωση Γονέων των Δ.Ε. του Δήμου Κατερίνης, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα (13/12/2021) στις 10:30 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας – συνέντευξη τύπου, από κοινού με την ΕΛΜΕ Πιερίας, έξω από το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης.

Ο σκοπός της κινητοποίησης αυτής, είναι η ενημέρωση – ευαισθητοποίηση των Γονέων, μαθητών και Εκπαιδευτικών, που αποτελούν το μεγαλύτερο τμήμα των Κοινωνιών μας, για την εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού μέτρου της συγχώνευσης σχολικών τμημάτων, που ήδη από φέτος έγινε πράξη, σε σχολικές μονάδες και της Πιερίας.

Ως σημείο της κινητοποίησης επιλέχθηκε - και για συμβολικούς λόγους - το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης, καθώς είναι ένα από τα σχολεία της πόλης μας, όπου ήδη συγχωνεύτηκαν τμήματά του. Δυστυχώς η συγχώνευση τμημάτων, δεν αφορά μόνο την εν λόγω σχολική μονάδα. Και σε άλλα σχολεία της Πιερίας εφαρμόστηκε η συγκεκριμένη αντιεκπαιδευτική πολιτική, η οποία αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, το επόμενο σχολικό έτος θα «χτυπήσει» ακόμη περισσότερα σχολεία της περιοχής μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους Συλλόγους Γονέων - Μέλη της Ένωσης, να παραστούν μέσω αντιπροσωπειών των Δ.Σ. και των Αντιπροσώπων τους, στην κινητοποίηση της προσεχούς Δευτέρας, για να εκφράσουμε ως Γονείς την έντονη ανησυχία μας και την αντίθεση μας, ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της κατάστασης στο χώρο της Παιδείας, από το Υπουργείο και μάλιστα εν μέσω μιας υγειονομικής κρίσης.

Αγαπητοί γονείς, στα πλαίσια της άσκησης του καθήκοντος της Γονικής μέριμνας των παιδιών μας, οφείλουμε όλοι μας, να γινόμαστε παράδειγμα προς μίμηση σ’ αυτά, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να διεκδικούμε σθεναρά το δικαίωμα μιας ποιοτικότερης Δημόσιας Παιδείας για λογαριασμό τους. 


ΤΟ Δ.Σ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.