Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 10-01-2022''

 



Ως πότε θα διανύουμε «μίλια» σε φαύλους κύκλους?

Δύο χρόνια, με κάθε κύμα της πανδημίας, βρισκόμαστε στην ίδια θέση. Με την έναρξη του 4ου κύματος, το ¼ των ημερήσιων κρουσμάτων αφορούσε μαθητές, ώστε η οργάνωση της σχολικής ζωής, αναδείχθηκε σε κρίσιμο παράγοντα για τη διασπορά του ιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον (ακόμα και σε εμβολιασμένους), θα αυξηθούν οι ανάγκες σε νοσηλεία (έστω και βραχεία). Εδώ που φτάσαμε, επανέρχονται δριμύτερα τα ερωτήματα που προκλήθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς.

Πως ανέμελα, η κ. Κεραμέως, κόντρα σε κάθε επιδημιολογική λογική, εμμένει στο «πρωτόκολλο» του 50%+1 των κρουσμάτων για να κλείσει ένα τμήμα? Σε ποια λογική υπακούει στη δεδομένη συγκυρία με το σοβαρό μαθησιακό έλλειμμα που άφησε μέχρι στιγμής η πανδημία αλλά και πως εξυπηρετεί γενικότερα, την «αναβάθμιση» της παιδείας, η αιφνιδιαστική συγχώνευση τμημάτων, ώστε 25 έως και 28 παιδιά, να συνωστίζονται στις ασφυκτικές αίθουσες διδασκαλίας του ελληνικού σχολείου? Τι να σκεφτούμε όταν, ο εμβολιασμός και στις μικρότερες ηλικίες, ο οποίος, μόλις πριν λίγες μέρες, ξεκίνησε, προβάλλεται ως ο ένας και μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της πανδημίας? Τι χρειάζεται, επιτέλους, για να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι, η πανδημία δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί πλέον, με μέτρα ατομικής ευθύνης?

Δύο χρόνια, η ελληνική κοινωνία έχει διανύσει πολλά «μίλια» αγωνίας. Στην πορεία χάθηκαν χιλιάδες συνάνθρωποί μας. Και όπως, προβλέπεται θα διανύσουμε πολλά «μίλια» ακόμα.

 

Ως εκπρόσωποι του οργανωμένου γονεϊκού κινήματος, οφείλουμε να διεκδικήσουμε, για ακόμη μια φορά, την ασφαλή λειτουργία  των σχολείων. Για μια ακόμα φορά, κάνουμε έκκληση προς την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, καθώς και τους βουλευτές του νομού μας, να εξετάσουν τα αιτήματα/προτάσεις που τους έχουμε καταθέσει, ήδη από την αρχή της πανδημίας και να τα προωθήσουν αρμοδίως σε ανώτερο επίπεδο. Τους παρακαλούμε να ενεργήσουν, στα πλαίσια του θεσμικού τους ρόλου, για την υλοποίηση των παρακάτω:

 

-Ανάκληση των συγχωνεύσεων. Αραίωση των τμημάτων και πρόσληψη εκπαιδευτικών

-Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σύνδεσή της με τα σχολεία

- Δωρεάν rapid και συνταγογράφηση των μοριακών tests

- Δωρεάν χορήγηση κατάλληλων μασκών ΚΝ95 ή FFP2; .

- Μείωση του επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών στα λεωφορεία που μεταφέρουν μαθητές

- Μείωση της διδακτέας ύλης. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

 

 

Κατερίνη 09-01-2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.