Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

 



Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, φιλοξενήθηκε η Ενημερωτική Εσπερίδα της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, με θέμα «Ο Ρόλος των Συλλόγων Γονέων στη Σημερινή Πραγματικότητα της Παιδείας και της Κοινωνίας», με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας κο Κοκονά Αθανάσιο.

Στην ομιλία αναλύθηκε διεξοδικά από τον καλεσμένο ομιλητή μας, το αντικείμενο του θέματος και σαφώς επεξηγήθηκε ο ρόλος, αλλά και ο στόχος που απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες που υφίστανται στο χώρο της Παιδείας να διαδραματίσουν οι Οργανώσεις Γονέων, ώστε μέσα στους ασφυκτικούς χρόνους που περιορίζουν όλους εμάς τους  γονείς (επαγγελματικές, οικογενειακές υποχρεώσεις κ.α.), να καταφέρουμε να είμαστε χρήσιμοι στη βελτίωση της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας.

Μέσα από διαλογική συζήτηση των παρευρισκομένων, οι οποίοι κατέθεταν βιωματικές εμπειρίες σε επίπεδο ζητημάτων που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης και προτάσεις βελτίωσης για τα ανωτέρω ζητήματα, στο σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, εξήχθη το συμπέρασμα ότι θεσμικά μέσω της συμμετοχής μας σε όλες τις βαθμίδες των Οργανώσεων Γονέων και σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη της Ε.Κ. (εκπαιδευτικούς και μαθητές),  με σταθερές και αταλάντευτες διεκδικήσεις οφείλουμε να πορευτούμε, προς επίτευξη των καταστατικών μας στόχων, που δεν απολήγουν κάπου εκτός της αναβάθμισης του περιβάλλοντος που διαβιούν τα παιδιά μας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Κατερίνης, χάρισε μια τιμητική αναμνηστική πλακέτα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κο Κοκονά Αθανάσιο, τιμώντας τον για την πολυετή του προσφορά στο Γονεϊκό Κίνημα.

 

Με τιμή το Δ.Σ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.