Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 




Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 η Ημερίδα με τίτλο «Προσεγγίσεις και παρεμβάσεις πρόληψης στην κοινότητα» στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης.

Το Κέντρο Πρόληψης «Άτρακτος» αφουγκραζόμενο τις ανάγκες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν η εκπαιδευτική κοινότητα και η οικογένεια προσκάλεσε καταξιωμένους επιστήμονες και  παρουσιάστηκαν στο κοινό τα εξής θέματα:

«Νεανική παραβατικότητα» - Στράτος Γεωργούλας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Αιγαίου, εγκληματολόγος

«Κριτικές προσεγγίσεις της δουλειάς στην κοινότητα. Θεωρητικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων» - Σωτήρης Λαϊνάς, ψυχολόγος PhD, υπεύθυνος στο Πρόγραμμα Παραγωγής Αυτοβοήθειας ΑΠΘ

«Ο Αθλητισμός ως μέσο πρόληψης ανάπτυξης εξαρτητικών συμπεριφορών» - Παναγιώτης Γεωργάκας, νευρολόγος – ψυχίατρος, Συν. Δ/ντης ΕΣΥ, πρώην επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος απεξάρτησης «Αργώ»

«Πρόληψη και Τέχνη» - Αλέξανδρος Σταθακιός, θεολόγος – κοινωνιολόγος, Υποψ. Διδακτ. Κοινωνιολογίας Παν. Αιγαίου, στέλεχος πρόληψης των εξαρτήσεων στο Κέντρο Πρόληψης Σάμου

Οι εισηγήσεις των ομιλητών φώτισαν πλευρές των συγκεκριμένων θεμάτων που συνήθως δεν προσεγγίζονται από την καθημερινή δημοσιογραφία ενώ παράλληλα συνάδουν με την φιλοσοφία που διέπει τον σχεδιασμό και τις δράσεις στο πεδίο της πρόληψης των εξαρτήσεων και της ψυχοκοινωνικής υγείας.

Ο αναλυτικός, επεξηγηματικός, ακόμη και γλαφυρός λόγος και η προσήνεια των ομιλητών κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων στην ημερίδα ως το τέλος. Η επικοινωνιακή τους ικανότητα τροφοδότησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την ενεργό συμμετοχή του κοινού, η οποία δημιούργησε έναν πλούτο νοημάτων και προβληματισμών.

 Η Πρόεδρος Κ.Π. ΑΤΡΑΚΤΟΣ

Τριανταφυλλιά Σίμου


Το παρόν αποτελεί αναδημοσίευση από το Facebook της ΑΤΡΑΚΤΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.